Event Photography

Habibi

Fanget i lyset

Høsten, med sine vakre farger, kunne ikke konkurrere med fyrverkeriet av en forestilling på Kulturhuset. Magedansergruppe Habibi hadde sin forestilling denne helgen, med et helt ny komponert show. Med seg hadde de «Cheza Flava» og»Salsademikas» som krydret hele showet. Publikum kunne ikke holde seg sittende i stolene.

Dagen for aktørene startet tidlig, i en varm omgivelse og med en avslappet atmosfære  ble sminken lagt og håret stylet. Norske jenter blir sakte, med en profesjonell hånd, forvandlet til orientalske magedanserinner.

Praten rundt bordet om de tidligere forestillingene og hva som viktig å tenke på var kanskje deres måte å roe nervene på.  «Har vi alt som vi trenger», «har alle husket å ta med seg kostymene»… Ja, denne atmosfæreren er kanskje drivkraften for disse jentene, men du kan likevel føle nervøsiteten som vibrerer i luften.

Det er bare en halv time til forrestillingen starter og det er fremdeles en hektisk aktivitet på og rundt scenen. Lyd testes med og uten konferansier, det siste av lys-showet rundt på scenen er på plass og alle stoler er plassert som de skal. Jentene og guttene på kulturhuset er kanske de flinkeste til å holde roen og med en fantastisk effektivitet er alt klart til å slippe folkemengden inn.

Showet varte i to timer med to pauser. Her fikk publikum oppleve en blanding mellom den orientalske atmosfæren, litt av den urbane kulturen og en dæsj av vakre intime danser. Spontan jubel, latter og applaus preget aktørene som strålte på scenen. De leverte en magisk forestilling i vår vakre by kalt Tromsø.